hoeveel-mb-of-gb-heeft-u-nodig

Service & informatie

Stel hieronder kort en bondig uw vraag (max 10 woorden).
Zoeken
Stel hier al uw vragen over abonnementen, telefoons, accessoires of over Typhone.nl

Hoeveel MB of GB heeft u nodig?

Mobiel internet is gemeengoed aan het worden. Maar wat voor abonnement heeft u dan nodig? Hoeveel data? Welke snelheid? Kortom, welk abonnement met mobiel internet past het beste bij uw wensen en gebruik?

Een abonnement voor mobiel internet werkt met een databundel. U krijgt maandelijks een x-aantal MB's (megabytes) die u kunt verbruiken. Is deze bundel op dan gaat uw internet snelheid omlaag of u gaat per MB betalen bovenop uw bundel. Net als dat u een x-aantal minuten en sms'jes in uw bundel hebt. U krijgt bijvoorbeeld 1000 MB per maand, ook wel 1 GB (gigabyte) genoemd. Maar wat betekent dit nu? Een minuut bellen is 60 seconden lang. Een sms?je is 160 tekens. Maar hoeveel data heeft u nodig?

Bereken uw persoonlijk dataverbruik

In onderstaande dataverbruik widget kunt u eenvoudig zien hoeveel data u bij benadering nodig heeft voor uw persoonlijk gebruik. Schuif de pijltjes over de balk en zie direct de benodigde hoeveelheid data.

Hieronder ziet u nogmaals uitgesplitst hoeveel data het kost om bijvoorbeeld een e-mailtje te versturen of een App te downloaden.

Deze cijfers zijn uiteraard een gemiddelde. Bovendien zult u waarschijnlijk veel gebruik maken van WiFi. Het dataverbruik via WiFi is stukken sneller en gaat niet van uw databundel af.

Af en toe een mailtje of elke dag downloaden?

Wilt u elke dag volop downloaden en YouTube bekijken? Of gebruikt u mobiel internet alleen voor een mailtje of berichtje? Dat heeft een grote invloed op uw databundel. Een goedkopere bundel van bijvoorbeeld 200 of 500 MB kan meer dan voldoende zijn voor de doorsnee gebruiker. De onderstaande grafiek laten zien dat 40% van de BlackBerry gebruikers gemiddeld slechts 5

0MB mobiel internet per maand verbruikt en een bundel 500MB is voldoende voor ruim 80% van alle gebruikers. Dus zowel iPhone, Android als BlackBerry gebruikers. Zelfs 95% heeft genoeg aan een bundel van 1000MB (1GB).

Snel, sneller snelst

Een andere belangrijke eigenschap is de snelheid van uw dataverkeer. Deze wordt uitgedrukt in Mbps. Met 1 Mbps kunt u prima uit de voeten met zaken als surfen en mailen en Apps.3,6 Mbps is uiteraard een stuk sneller en is beter geschikt voor muziek en video via internet te streamen. Hogere snelheden van 7,2 of zelfs 14,4 Mbps komen ook steeds meer voor. Het spreekt voor zich dat deze abonnementen uitstekend werken in elke situatie.

Mobiel internet op een Tablet

Een Tablet leent zich uitstekend voor mobiel internet. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat een tablet meer data verbruikt. Doordat u prettiger surft zult u vaak langer online zijn en wat vaker videos bekijken en naar streaming media luisteren, hierdoor is het gemiddeld verbruik op tablets hoger. Ook is het bij een Tablet vaak gewenst om hogere internetsnelheden te halen aangezien u meer data binnen moet halen.

Wat is de beste keuze?

Wat u nodig heeft is dus afhankelijk van uw wensen en gebruik. Zoek het best passende abonnement dat de gewenste snelheid combineert met de hoeveelheid data die u denkt te verbruiken.


Terug naar klantenservice
0 items € 0,-
Nieuwsbrief Schrijf je in voor de Typhone nieuwsbrief:

U heeft javascript niet actief staan in uw browser. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website adviseren wij u om javascript te activeren.
Klik hier voor informatie over hoe u javascript kan activeren