Telecom Info - Typhone.nl info/pin-puk/101

PIN & PUK

Het is belangrijk een mobiele telefoon goed te beveiligen. In geval van diefstal of verlies wil je natuurlijk liever niet dat iemand anders met jouw abonnement kan bellen. De SIM kaart (waar alle abonnementsgegevens op worden opgeslagen) is met twee belangrijke code's te beveiligen. De zogenaamde PIN- en PUK code kunnen helpen om misbruik te voorkomen.  

PIN (Personal Identification Number)

De PIN code is een 4 tot 8 cijferig nummer dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld een SIM kaart te beveiligen. De PIN code wordt zeer veel gebruikt als beveiligingsnummer en dient vaak als authentificatie bij bijvoorbeeld een bankpas.

Een PIN code bestaat doorgaans uit 4 cijfers, alleen bij de beveiliging van SIM kaarten kunnen de PIN codes langer zijn (tot 8 cijfers).

Indien een PIN code drie keer foutief wordt ingetoetst is een zogenaamde PUK code nodig om de SIM kaart weer te deblokkeren.

PUK (Personal Unblocking Key)

De PUK code is een cijfercombinatie van vari?rende lengte die de gebruiker in staat stelt om een geblokkeerde SIM-kaart te deblokkeren. Indien een gebruiker drie de verkeerde PIN (Personal Identification Number) intoetst wordt de SIM kaart geblokkeerd. Deze kan dan niet meer op het netwerk aangemeld worden om reguliere telefoongesprekken te voeren. Het voeren van noodgesprekken blijft wel mogelijk.

Om de SIM kaart weer werkend te krijgen heeft de gebruiker een zogenaamde PUK-code nodig. Met deze cijfercombinatie is een geblokkeerde kaart weer te deblokkeren. Een PUK code kan maximaal 10 keer foutief worden ingevoerd. Daarna wordt de SIM kaart permanent ge-blocked, en is niet meer werkend te krijgen. Een PUK code wordt soms ook wel PUC (Personal Unblocking Code) genoemd.

Bij sommige GSM toestellen kunt u de PUK code met de volgende combinatie wijzigen: ** 05 * oude PUK * nieuwe PUK *nieuwe PUK # Dit werkt echter niet bij alle toestellen en het is derhalve aan te raden altijd de aanwijzingen van de fabrikant te volgen.

0 items € 0,-
Nieuwsbrief Schrijf je in voor de Typhone nieuwsbrief en spaar tot € 40,- korting
Voorwaarden »

U heeft javascript niet actief staan in uw browser. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website adviseren wij u om javascript te activeren.
Klik hier voor informatie over hoe u javascript kan activeren